Setari 

Telefonul clientului: 0733 509 057 (L-V 8:00-17:00 S-D inchis)

Comenzile dumneavoastra

Comutare în navigare

Termeni si conditii de utilizare

1. Termeni si definitii

Vanzator - Societatea comerciala CORDON ELECTRONICS, persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti, sector 4, strada Dumitru Brumarescu, numarul 9A, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului - Municipiul Bucuresti sub nr. J40/9634/2000, cod unic de inregistrare 11664071, capital social subscris si varsat 426.370 RON.

Econectik - Denumirea comerciala a S.C. CORDON ELECTRONICS S.R.L., promovata de catre Vanzator printr-un Site dedicat.

Site - Domeniul Econectik.ro si subdomeniile acestuia, inclusiv Continutul paginilor web constituente lor.

Client - Orice persoana fizica/juridica sau entitate juridica care acceseaza Site-ul, vizualizeaza Continutul Site-ului si al oricarei forme de comunicare implementata de catre Vanzator, isi face un Cont pe Site, plaseaza o Comanda si/sau comunica cu Vanzatorul.

Cont - Sectiunea din Site accesibila Clientului prin intermediul unui nume de utilizator si al unei parole, care permite Clientului plasarea unei Comenzi in vederea achizitionarii de Produse, bunuri si servicii. Contul contine informatii despre Client, istoricul Clientului in Site, inclusiv Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse, etc.

Comanda - Documentul electronic pus la dispozitia Vanzatorului de catre Client prin intermediul Site-ului, prin care Clientul transmite Vanzatorului intentia sa de a achizitiona de la acesta Produse, bunuri si servicii.

Produse - Bunuri si/sau servicii care pot fi vandute de catre Vanzator, Clientului, in baza Contractului incheiat intre cele doua parti. Informatii despre Produse pot fi obtinute de catre Client accesand Site-ul.

Produse noi – Sunt produse achizitionate direct de la producator sau de la importator, dupa caz, fiind in stare perfecta de functionare. Produsele noi au ambalajul original si continutul pachetului comercial intacte, acestea nefiind desigilate anterior vanzarii catre Client.
In cazul produselor noi, comanda catre furnizor se face ulterior manifestarii comenzii ferme a Clientului. Astfel, durata dintre momentul inregistrarii comenzii de catre Client si momentul livrarii de catre Vanzator a produsului nou catre Client, este mai mare decat in cazul produselor resigilate/second-hand, variind in functie de marca, model si disponibilitate.
Produsele noi beneficiaza de conditii de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorilor.

Produsele resigiliate/second-hand sunt grupate in urmatoarele grade :

Grad A - Produs complet functional cu aspect general foarte bun. Produsul nu prezinta zgarieturi sau prezinta zgarieturi foarte fine. Produsele Grad A au ambalajul original si continutul pachetului comercial complet.

 

Grad B - Produs complet functional cu aspect general bun. Produsul prezinta urme de uzura normala, usoare zgarieturi pot fi identificate.  Produsul are baterie inclusa. Pachetul comercial in cazul produselor Grad B poate fi incomplet (exemplu: lipsa cablu USB, lipsa casti etc.).

 

Grad C - Produs complet functional cu aspect general acceptabil. Produsul prezinta urme de uzura normala si poate prezenta zgarieturi mai adanci sau usoare lovituri. Produsele Grad C au baterie inclusa, nu au ambalajul original si continutul pachetului comercial este incomplet (exemplu: lipsa accesorii).

Contract - Contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Client, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientului.

Continut - Toate informatiile din Site care pot fi accesate si vizualizate, inclusiv informatii despre Produsele comercializate de catre Vanzator (ex. specificatiile acestora, preturi, campanii promotionale si tarife practicate in anumite perioade de timp, continut multimedia pus la dispozitie de catre terti); informatii generate prin mijloace automate sau metode de comunicare intre Vanzator si Client (ex. e-mail, telefon, fax, formulare, newsletter), inclusiv intre colaboratori ai Vanzatorului (ex. transportator al Produselor) si Client; informatii referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Econectik, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde - valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

2. Aplicabilitate

Acesti Termeni si conditii de utilizare reglementeaza relatia comerciala dintre Vanzator si Client cu privire la vanzarea online de catre Vanzator Clientului a Produselor prezentate pe Site, in conditiile prevazute in acest document. Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Clientul accepta automat prevederile acestor Termeni si conditii de utilizare precum si forma de comunicare (prin intermediul Site-ului, telefonic, e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. Vanzatorul poate modifica unilateral, oricand, Termenii si conditiile de utilizare fara o notificare prealabila. De fiecare data cand Vanzatorul opereaza modificari asupra Termenilor si conditiilor de utilizare, Vanzatorul va pune la dispozitia Clientilor pe Site versiunea modificata a acestor Termeni si conditii de utilizare. Clientul a luat la cunostinta si accepta faptul ca accesarea Site-ului si vizualizarea informatiilor prezente pe Site, de asemenea derularea operatiunilor de plasare a Comenzilor pe Site ulterior datei la care s-au modificat Termenii si conditiile de utilizare reprezinta o acceptare a Termenilor si conditiilor de utilizare modificate. Cu toate acestea, Termenii si conditiile de utilizare modificate nu se aplica Poduselor cumparate de Client sub egida Termenilor si conditiilor de utilizare anterioare.

3. Politica de vanzare online

Toate preturile aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. In conditiile prevazute de lege, preturile Produselor prezentate pe Site includ Taxa de timbru verde. Produsele prezentate pe Site sunt disponibile in limita stocului existent in momentul plasarii Comenzii.

In cazul platilor efectuate online prin mijloace electronice Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Client, incluzand dar nelimitandu-se, la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta integral Clientul.

Informatiile folosite pentru descrierea Produselor pe Site (texte, imagini statice, imagini dinamice, prezentari multimedia, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exlusiv cu titlu de prezentare.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona, fara o notificare prealabila, accesul Clientului la Site, sau in vederea plasarii unei Comenzi, sau la unele dintre modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia Vanzatorul.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

Vanzatorul poate oricand suspenda sau intrerupe disponibilitatea Site-ului, cu efect imediat si fara un anunt prealabil, in scopul efectuarii unor actualizari, reparatii sau lucrari de intretinere sau in scopul imbunatatirii performantelor Site-ului. 

Vanzatorul va depune toate eforturile pentru a asigura disponibilitatea Site-ului si utilizarea acestuia de catre Client in conditii de securitate si confidentialitate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica unilateral si fara nicio notificare prealabila continutul, forma de prezentare si/sau structura Site-ului. Site-ul contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri, pentru a caror utilizare se aplica politicile de utilizare specifice acelor site-uri, asa cum sunt ele specificate pe site-urile respective. Vanzatorul nu este raspunzator si nu isi asuma vreo obligatie pentru continutul acestora. Orice includere de linkuri in Site este realizata numai pentru a veni in sprijinul Clientului si nu implica sprijinirea de catre Vanzator a informatiilor si materialelor disponibile pe acele site-uri. Clientul acceseaza acele site-uri exclusiv pe propriul risc.

4. Comanda

Vizualizarea Site-ului nu impune restrictii de autentificare, acesta fiind disponibil pentru prospectare publicului larg. Plasarea unei Comenzi nu se poate realiza telefonic, ci doar online, fiind necesara autentificarea pe Site a Clientului (pe baza unei adrese de e-mail valide si a unei parole confidentiale), urmata de completarea informatiilor necesare facturarii si livrarii Produsului/Produselor.

Pentru a comanda Produse, Clientul le va adauga in cosul de cumparaturi, va completa datele solicitate in formularul de comanda afisat pe Site si va confirma Comanda in conformitate cu instructiunile de pe Site. Un Produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru cumparare numai in masura in care exista stoc disponibil pentru Produsul respectiv. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, si, implicit, nici rezervarea automata a Produsului, fara confirmarea Comenzii de catre Client.

Inainte de a confirma Comanda, Clientul va confirma ca accepta acesti Termeni si conditii de utilizare. In cazul in care Clientul nu este de acord cu Termenii si conditiile de utilizare nu va putea comanda Produse.

Prin confirmarea Comenzii si inregistrarea acesteia pe Site, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si reale la data plasarii Comenzii. Vanzatorul nu este raspunzator pentru corectitudinea datelor completate de Client in formularul de comanda.

Prin confirmarea Comenzii si inregistrarea acesteia pe Site Clientul este de acord si accepta ca Vanzatorul il poate contacta prin orice mijloc disponibil sau agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

Vanzatorul va transmite Clientului la adresa de e-mail mentionata de Client in formularul de comanda sau telefonic un mesaj de notificare ce va contine confirmarea primirii de catre Vanzator a Comenzii plasata de Client. Notificarea primita de catre Client dupa plasarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. 

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. In acest caz Vanzatorul va informa Clientul cu privire la aceasta modificare, pentru exercitarea de catre acesta a optiunii de acceptare a modificarii astfel efectuata.

Pana la momentul expedierii de catre Vanzator a Produselor comandate nu va exista nicio relatie contractuala intre Vanzator si Client avand ca obiect vanzarea Produselor comandate. Vanzatorul nu are nicio obligatie in legatura cu acest aspect. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice, telefonic si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii. La baza contractului dintre Vanzator si Client stau acesti Termeni si conditii de utilizare, informatiile puse de catre Vanzator la dispozitia Clientului pe Site, factura fiscala de vanzare a Produselor comandate si certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele care fac obiectul acestui contract.

In cazul in care un Produs comandat de Client si achitat de catre acesta nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt si va returna in contul Clientului contravaloarea Produsului, in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a informat Clientul asupra acestui fapt, astfel:

  • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
  • pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
  • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comanda plasata de Client, in urma unei notificari prealabile adresata acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

 

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice Comanda care a survenit in urma unor defectiuni tehnice care au afectat caracteristicile Produselor prezentate pe Site, cum ar fi pret nerealist de mare sau de mic, afisarea temporara a anumitor caracteristici eronate pentru Produsele comercializate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice Comanda, in cazul in care Produsul comandat nu este in stoc in momentul plasarii Comenzii. Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru disponibilitatea stocurilor si a Produselor in oferta. Clientilor care au plasat comenzi care nu mai pot fi livrate li se va oferi alternativa unor Produse cu caracteristici similare la pret similar cu Produsul initial comandat sau, in cazul in care Produsele au fost achitate, posibilitatea returnarii sumei platite conform termenului legal de restituire a banilor.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute.

5. Livrarea Produselor

Produsele vor fi livrate de catre Vanzator catre Client prin curier in sistem de curierat door-to-door la adresa de livrare mentionata de Client in formularul de comanda, exclusiv pe teritoriul Romaniei. Curierul va contacta Clientul pentru desfasurarea efectiva a livrarii coletului catre acesta. Livrarea Produselor se va consemna in procesul verbal de predare-primire semnat de catre Client, respectiv curierul care a efectuat livrarea. Vanzatorul asigura doar livrarea Produselor catre Client, nu si servicii de instalare a acestora. Vanzatorul asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si transmiterea documentelor insotitoare.

Proprietatea si riscurile asupra Produsului se transmit de la Vanzator la Client in momentul livrarii Produsului si semnarea procesului verbal de predare-primire/documentului de transport furnizat de curier, cu conditia ca Clientul sa fi efectuat in prealabil plata Produsului. In cazul in care Clientul nu achita pretul Produsului la livrare, curierul va returna Produsul catre Vanzator iar Comanda Clientului se anuleaza. 

DESCHIDERE COLET LA LIVRARE - serviciu care permite deschiderea si verificarea vizuala a continutului expedierii inainte de a plati suma ramburs. In cazul in care produsul nu este conform asteptarilor, Clientul va completa procesul verbal de constatare, in prezenta curierului si va returna Produsul curierului care a efectuat livrarea. In cazul returului prin intermediul serviciului "Deschiderea coletului la livrare" taxele de transport sunt acoperite de catre Vanzator. Acest serviciu ofera Clientului doar posibilitatea de a verifica daca produsul se prezinta in starea declarata de Vanzator in cadrul sectiunii "Stare" aferenta fiecarui produs, nu si posibilitatea de a verifica tehnic (testa/proba) produsul. Accesoriile in ambalaj original (plastic, carton) nu se desigileaza.

In momentul livrarii de catre curier, Clientul va verifica integritatea ambalajului Produsului. In cazul in care Clientul observa ca ambalajul Produsului este deteriorat, va mentiona acest aspect in procesul verbal de predare-primire si va returna Produsul curierului care a efectuat livrarea, Clientul putand opta pentru livrarea unui Produs corespunzator in masura in care acest lucru este posibil sau pentru restituirea sumei corespunzatoare. In cazul in care Clientul observa diferente intre cantitatea Produselor livrate de catre curier si cantitatea Produselor comandate si confirmate de catre Vanzator, Clientul va mentiona acest lucru in procesul verbal de predare-primire iar Vanzatorul va livra cantitatea lipsa de Produse in termen de maxim 15 zile de la semnarea procesului verbal de predare-primire cu obiectiuni si in masura in care acest lucru este posibil, in caz contrar Clientul putand opta pentru restituirea sumei corespunzatoare.

Vanzatorul va livra Produsele comandate de catre Client in termenul de livrare transmis acestuia dupa plasarea Comenzii prin intermediul postei electronice sau telefonic. In cazul in care pe parcursul livrarii Produselor intervin modificari in ceea ce priveste termenul de livrare, Clientul poate solicita Vanzatorului anularea Comenzii iar suma achitata va fi restituita integral.

Detaliile de livrare a Produselor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte parti daune-interese, in cazul in care oricare parte este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

Pentru Comenzi avand valori mai mari de 200 de lei Vanzatorul nu va percepe tarife de livrare a Produselor. Tarifele de livrare a Produselor sunt cele mentionate pe Site la momentul plasarii Comenzii, sunt exprimate in lei si contin TVA

6. Plata Produselor

Toate preturile aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. In conditiile prevazute de lege, preturile Produselor prezentate pe Site includ Taxa de timbru verde.

Modalitatile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt : numerar la livrare, online cu card bancar de debit sau de credit, ordin de plata. In cazul in care optati pentru plata online cu card bancar, va informam ca inregistrarea platii nu garanteaza confirmarea si livrarea comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata, suma de bani platita va fi restituita in contul dumneavoastra in cel mai scurt timp.

In cazul in care Clientul/Cumparatorul doreste detalii cu privire la suma exacta a Taxei de Timbru verde adaugata la pretul Produsului, acesta va contacta Vanzatorul.

Modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in cadrul fiecarei Comenzi in parte.

7. Facturi

Vanzatorul emite catre Client factura pentru Produsele vandute, in baza informatiilor furnizate de catre Client in contul sau de utilizator si in cadrul procesului de cumparare. Punerea la dispozitia Clientului a facturii se face exclusiv in format electronic, prin intermediul contului de utilizator al Clientului (sectiunea "Istoric si detalii pentru comenzile mele"), sau prin posta electronica la adresa de e-mail specificata de Client in contul sau de utilizator.

In vederea asigurarii corectitudinii datelor, Clientul este obligat sa isi actualizeze informatiile din contul sau de utilizator ori de cate ori este cazul, respectiv de a furniza informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, corecte, complete si reale la data plasarii Comenzii. Vanzatorul nu este raspunzator pentru corectitudinea datelor completate de Client in contul sau de utilizator sau in formularul de comanda.

Clientul are acces in cadrul contului sau de utilizator la toate facturile emise de catre Vanzator Clientului, putand, astfel, tine evidenta facturilor, salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate doreste, facturile aferente.

Odata cu plasarea Comenzii, Clientul este de acord si accepta ca facturile aferente Produselor cumparate de la Vanzator sa ii fie puse la dispozitie in format electronic, prin intermediul contului de utilizator al Clientului sau prin posta electronica la adresa de e-mail specificata de Client in contul sau de utilizator.

8. Garantia Produselor

Toate Produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Produs in parte. Certificatele de garantie care insotesc Produsele sunt emise fie de producator, fie de catre Vanzator.

Lipsa certificatului de garantie al Produsului trebuie semnalata de catre Client Vanzatorului in termen de maxim 2 zile de la efectuarea livrarii si receptia Produsului la adresa de e-mail comenzi@econectik.ro. Sesizarile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

Garantia Produselor achizitionate de Client la de Vanzator este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie aferent Produsului sau de catre Vanzator, dupa caz.

9. Returnarea Produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Clientul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si art. 14 din O.U.G. Nr. 34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele ce l-au insotit). In momentul returnarii produsului/produselor, clientul declara faptul ca a luat toate masurile in privinta stergerii datelor cu caracter personal. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

In situatia in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa Clientului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data notificarii Vanzatorului de catre Client asupra deciziei sale de retragere din Contract, platile deja efectuate cu privire la achizitionarea Produselor aferente Comenzii. Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea si verificarea din punct de vedere tehnic si estetic a Produselor vandute. 

Pretul Produselor astfel returnate, va fi rambursat de catre Vanzator Clientului intr-un cont bancar transmit Vanzatorului de catre Client in acest sens, in notificarea scrisa. Contul bancar trebuie sa fie inregistrat pe numele Clientului si nu pe numele altei persoane.

Taxele de curierat aferente returnarii Produselor sunt suportate de catre Client.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

- Produsele desigilate din categoria accesorii;

- Produsele electronice si IT&C (ex. laptop, tableta, telefon mobil) care au fost parolate de catre Client inainte de a fi returnate trebuie sa fie insotite de parola, sau aceasta sa fie eliminata inainte de returnarea Produsului respectiv;

- Produsele care nu respecta termenii certificatului de garantie si care prezinta: defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare; deteriorare mecanica sau plastica provocată prin lovirea aparatului sau orice alte actiuni care conduc la aceaste tipuri de deteriorare, ori deteriorarea marcajului cu modelul si seria aparatului; urme de contact cu lichid, incendiere, expunere la soare, trasnete, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate de natura hardware sau software, conectari la PC care nu corespund din punct de vedere al electrosecuritatii; distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor de tensiune ale retelei electrice; interventii sau reparatii efectuate de catre persoane neautorizate de catre producator; neconcordanta intre seria inscrisa pe produs si cea inscrisa pe certificatul de garantie al acestuia; urme ale utilizarii necorespunzatoare.

- Produsele care nu mai au ambalajul original complet in care a fost livrate;

- Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;

- Produse aduse pe comenzi speciale;

- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (in acest caz se accepta o singura bucata desigilata); 

- Nu se va accepta returul produselor care au conturi/parole active setate de catre client.

Toate Produsele returnate trebuie transmise de catre Client Vanzatorului in ambalajele originale. Vanzatorul nu va despagubi Clientul cu contravaloarea Produselor returnate in cazul in care acestea vor suferi daune in timpul transportului, daca aceste daune sunt datorate culpei Clientului (ex. Produs transmis fara ambalaj original).

In cazul in care Produsul returnat de catre Client Vanzatorului va prezenta semne de deteriorare ca urmare a folosirii de catre Client, Vanzatorul va avea dreptul de a rambursa Clientului doar o parte din valoarea platita pentru achizitionarea Produsului, diferenta de pret nerambursat reprezentand contravaloarea agreata de parti ca despagubire datorata Vanzatorului pentru prejudiciul suferit ca urmare a deteriorarii Produsului. Evaluarea Produselor returnate va fi realizata de catre persoane calificate care vor intocmi un proces-verbal constatator al fiecarui Produs returnat la momentul primirii sale.

In cazul in care doriti sa returnati produsul achizitionat prin magazinul nostru va rugam sa accesati contul dumneavoastra de client, rubrica Cereri Retur si sa completati Formularul Retur Produse. Atentie, trebuie sa fiti logat in contul de utilizator pentru ca cererea dumneavoastra sa fie valida.

10. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi, ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia dintre obligatiile care ii revin conform Comenzii sau pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare, in special pentru pierderea acestora.

11. Confidentialitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Client Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul Site-ului, Clientul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a prelucra, utiliza, reproduce, afisa, modifica, distribui si transmite aceste informatii sau materiale. Vanzatorul poate utiliza fara restrictii, in interes propriu, aceste informatii sau materiale, fara ca acestea sa constituie subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

12. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vanzatorul este inregistrat in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 31725. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Vanzatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Clienti.

Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor privind situatia conturilor lor de utilizator, informarea Clientilor privind starea Comenzilor plasate pe Site, procesarea Comenzilor, livrarea Produselor, activitati comerciale, solutionarea cererilor si reclamatiilor Clientilor, in scopul prevenirii si depistarii fraudelor.

Prin furnizarea informatiilor Clientul este de acord si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Vanzatorului si isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa fie stocate, prelucrate si utilizate de catre Vanzator pentru desfasurarea de catre Vanzator a activitatilor specifice, comerciale.

Clientului ii sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Clientul isi poate exercita in mod gratuit dreptul de a solicita Vanzatorului confirmarea ca datele sale personale sunt sau nu prelucrate. Solicitarea se va face printr-o cerere scrisa, datata, semnata si expediata in atentia Vanzatorului si la adresa mentionata: CORDON ELECTRONICS, Bucuresti, sector 4, strada Dumitru Brumarescu, numarul 9A, cod postal 041838.

De asemenea, Clientul isi poate exercita dreptul de interventie asupra datelor, printr-o cerere scrisa, datata, semnata si expediata in atentia Vanzatorului si la adresa mentionata: CORDON ELECTRONICS, Bucuresti, sector 4, strada Dumitru Brumarescu, numarul 9A, cod postal 041838, in scopul rectificarii, actualizarii, blocarii sau stergerii datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte; respectiv in scopul transformarii in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Vanzatorul poate furniza datele cu caracter personal ale Clientului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: curierat, servicii de plata/bancare.

Informatiile Clientului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

13. Forta majora

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod necorespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

14. Jurisdictia

Prezentele Termeni si conditii de utilizare precum si Contractul sunt supuse legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu este posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

15. Colectarea gratuita a deseurilor - Informatii privin DEEE

Prevederile O.U.G. nr. 195/2005 – referitoare la protectia mediului si ale O.U.G. nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, reglementeaza urmatoarele aspecte:
DEEE = deseuri de echipamente electrice si electronice (adesea continand substante periculoase), ce, in lipsa unei generari si a unei gestionari adecvate, pot conduce la impactarea in mod negativ a mediului, precum si a starii de sanatate a populatiei;
1. Pe baza considerentelor evidentiate anterior, obligatia ce revine CLIENTILOR este aceea de a evita eliminarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;
2. Colectarea DEEE se va realiza prin intermediul serviciul public de colectare a DEEE, direct de catre Econectik (conform punctelor 4 si 5 detaliate in continuare), precum si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;
3. Conform art. 11, alin. 1 din O.U.G. nr. 5/2015, Econectik aplica politica de colectare a DEEE in sistem “unul la unul”, in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat.
Predarea echipamentului incadrat ca DEEE echivalent de catre clientii Econectik se face si la sediul Cordon Electronics S.R.L.
4. Colectarea DEEE de la utilizatorii finali este asigurata de Econectik, cu titlu gratuit, in timpul programului de lucru (Luni - Vineri 8:30-17:30), fara ca aceasta colectare sa presupuna obligatia acestor utilizatori de a cumpara EEE de tip echivalent.
Colectarea DEEE de dimensiuni foarte mici se realizeaza in cadrul:
S.C. Cordon Electronics S.R.L., Strada Dumitru Brumarescu nr. 9A, Sector 4, Bucuresti.
5. Colectarea separata a echipamentelor electrice si electronice este indicata prin utilizarea simbolului ce infatiseaza o pubela cu roti barata cu o cruce, simbol evidentiat in urmatoarea imagine:


6. Acest simbol indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.
7. Informatiile fac referire la comertul online.